Gratis e-book met 5 ingrediënten voor een vrij en creatief leven

Ontdek hoe je creativiteit ontwikkelt en blijf op de hoogte met het crea-ZIN vol tips!

Kleurrijk dier

Opperste concentratie, spelen met vorm en kleur en vooral plezier in het creëren van je eigen mixed-media werkje. De mini-workshops voor ArtKids én volwassenen tijdens het landelijk atelierweekend op 5 en 6 september viel in de smaak! Voor de allereerste keer was de Studio gevuld met creatievelingen die kennis kwamen maken met I’Exprezz. Unaniem waren ze, de jonge kunstenaars. Het was gezellig, ze vonden het leuk en ze hadden nieuwe ideeën opgedaan voor thuis.

Dat we allemaal de tijd waren vergeten, vond niemand erg. Ook de ouders niet die even moesten wachten tot het kunstwerk af was. Het resultaat mocht er dan ook zijn; in anderhalf uur tijd hebben de ArtKids geverfd, geknipt, geplakt én genoten!

Wil je zelf ook zo’n expressief werk maken? DIY!

Leg het volgende materiaal klaar: een canvasdoek, penselen, paletmes, lijm, restjes stof, papiersnippers en/of tijdschriften, sjablonen. Teken de omtrek van een dier op je canvasdoek. Knijp wat verf op het canvasdoek en smeer dit met het paletmes uit. Laat de vorm van het dier vrij, dit ga je later opvullen met plaatjes of restjes stof. Als de vorm ingevuld is, ga je met een andere kleur verf verder. Je kunt stempelen, een sjabloon gebruiken of gewoon je kwast. Daarna ga je de contour van het dier benadrukken met verf. Of met een stift. Of glitterlijm. Alles kan en alles mag.

Gefeliciteerd, je hebt nu jouw (eerste) eigen mixed-media werk gemaakt!

Laat je me in een reactie weten wat je hebt gemaakt en hoe het ging?

Meer tips? Schrijf je in voor het crea-ZIN en blijf op de hoogte van alle activiteiten van I’Exprezz.

Ja! Stuur mij crea-ZIN!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *