Gratis e-book met 5 ingrediënten voor een vrij en creatief leven

Ontdek hoe je creativiteit ontwikkelt en blijf op de hoogte met het crea-ZIN vol tips!

Knappende ballonnen

Vorige week sprak ik iemand die verzuchtte dat haar hoofd zo vol zat, dat het een ballon leek die op knappen stond. Direct zag ik haar hoofd groter en groter worden en zag ik het velletje van de ballon dunner en dunner worden. Ik wachtte. Ik keek. Er gebeurde… helemaal niets!

Nu werkt het bij mij zo, dat ik de dingen graag afgerond zie. Vergelijk het met een muziekstukje dat in je hoofd blijft zeuren. Telkens dezelfde melodie, keer op keer. Pas als je het lied helemaal luistert, kun je de melodie loslaten. Net zoals die ballon die moet knappen om de spanning eraf te halen.

Oké Mo, leuk verhaaltje, maar wat heeft dat nu met creativiteit te maken? Nou, dat zal ik je vertellen. Helemaal niets en toch alles. Want stel dat jij degene bent met dat volle hoofd. En stel nu je zou dat hoofd van jou op papier zetten. Vol met wat dan ook. Woorden? Beelden? Ruis? En al die dingetjes die in dat hoofd maar groeien en groeien? Zo groot worden dat ze over de rand van het papier tuimelen. En stel nu dat je besluit dat alles wat in dat hoofd zit eruit stroomt, van het papier weg, over de rand heen, als een waterval naar beneden stort en verdwijnt in de grond. Dan maak je figuurlijk je hoofd leeg. Dan heb je een blik geworpen op wat er allemaal in dat hoofd van jou zit te wringen. Dan heb je een manier gevonden om ervan af te komen. Omdat je er aandacht aan geeft. Omdat je er ruimte aan geeft. Omdat je het gezien hebt. Dat is de kracht van verbeelding. Van creativiteit.

Laat je in een reactie zien hoe jouw ballonhoofd eruitziet?

 

Heb jij crea-ZIN en wil je inspiratie?

Schrijf je in en ontvang als eerste de nieuwste blog. Als dank voor je inschrijving ontvang je ook het gratis e-book met 5 ingrediënten voor een vrij en creatief leven.

Volg je I’Exprezz al op Facebook en Instagram? Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuws!

 

Ja! Stuur mij dat e-book!

 

 

 

Photo by Toni Reed on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *