Gratis e-book met 5 ingrediënten voor een vrij en creatief leven

Ontdek hoe je creativiteit ontwikkelt en blijf op de hoogte met het crea-ZIN vol tips!

Over I’Exprezz

Zo lang ik mij kan herinneren, hebben teken- en schildermaterialen een magische aantrekkingskracht. Misschien komt dat omdat er vroeger bij ons thuis geen ruimte was voor creativiteit. Het bracht geen brood op de plank en het was nutteloos tijdverdrijf. Dat ben ik gaan geloven en jarenlang heb ik mijn creativiteit weggedrukt. Tot het zo begon te schuren en zo vaak in mijn gedachten zat, dat ik voorzichtig ging experimenteren door verschillende creatieve cursussen te volgen en daarmee de strijd aanging met mijn eigen belemmerende overtuigingen.

Vrij en creatief leven

Nu heb ik een atelier, doe ik wat ik het liefst doe en geniet ik dagelijks van mijn verfjes, mijn kwasten en alle creatieve zaken om mij heen. Het verslaan van die overtuigmonstertjes in mijn hoofd was niet eenvoudig, maar de beloning van creatief bezig zijn was vele malen groter dan de angst dat mijn werk niet goed genoeg zou zijn. Het aangaan van het creatief proces met mijzelf heeft ervoor gezorgd dat ik een uitlaatklep heb voor alles wat mij bezighoudt. Dat ik mijn unieke flow heb gevonden waarin ik vrijer en creatiever kan leven. Creativiteit is een deel van mijn leven geworden. Het liefst zit ik in mijn atelier (alleen al omdat er airco hangt!) en soms vergeet ik dan ook de tijd. Even nog dit doen, daar nog een likje verf en uiteindelijk ruzie met mijn partner maken wie er vandaag zou koken. Natuurlijk is hij dat. Mij maak je niets wijs.

Iedereen is creatief

We zijn allemaal creatief. Van nature. We hoeven het slechts te herontdekken. Dan brengt het ons vreugde en plezier, ontdekken we nieuwe mogelijkheden, experimenteren met het oplossen van problemen en worden zekerder van onszelf. Dan is creativiteit brandstof voor persoonlijke groei. Creativiteit is niet alleen het maken van ‘mooie’ dingen. Het is ook oplossingen vinden voor dagelijkse problemen, anders kijken naar en reageren op gedrag, een maaltijd tevoorschijn toveren, het verhaal van je leven herschrijven, inspiratie vinden in de wereld om je heen: pas als je het wil zien, is het zichtbaar.

Wil je nog meer van me weten? Vooruit dan, voor de intimi:

  • Ik ben een aanpakker. Doen. Experimenteren met de mogelijkheden die er zijn. Soms ga je dan plat. Wat heb je dan geleerd? Dat je het de volgende keer anders moet doen. Anderen noemen dat impulsief. Ik noem het uitdagingen aangaan. Je moet alles geprobeerd hebben, toch? Eindeloos zeveren over ditjes en datjes heeft de mens niet op de maan gebracht.
  • Iedereen die mij goed kent, weet dat ik rode vlekken in mijn nek krijg van oppervlakkigheid en onrechtvaardigheid. Dan ga ik bokken, meppen en kies ik mijn woorden iets minder zorgvuldig. Ze noemen mij ook wel een tikkeltje eigenwijs, maar dat ben ik echt alleen maar als ik weet dat ik gelijk heb. Dan is het my way or the highway, wat dan weer drammerig over kan komen. Daar snap ik dan op dat moment helemaal niets van. Wat ik wel snap, is humor die ook best een beetje zwart mag zijn.
  • Mijn boeken zijn mijn heiligdom. Daar blijf je van af. Basta. Ik kan heel goed een boek kopen om ‘m in mijn boekenkast te zetten. Als ik ooit nog iets anders ga doen, dan wil ik een bibliotheek. Of een boekenwinkel.
  • En als laatste: als je mij echt heel goed kent, dan weet je dat ik gek ben op chocola. Melkchocola. En dat ik wijn het meest smerige drankje ter wereld vind. En dat ik nog steeds van mensen (ja, ook familie…) wijn cadeau krijg. Alhoewel dat nu wel zal gaan veranderen. Hoop ik. Ik krijg liever een boek. Daar doe je mij echt een plezier mee.
  • Oh ja, er woont een kater die Poes heet in mijn atelier. Eigenlijk mag hij daar niet komen, maar hij luistert voor geen meter. Ze zeggen dat hij op zijn baasje lijkt. Dat klopt niet hoor. Het baasje lijkt op de kat. Dat is toch echt anders.

 

 

Neem contact op Bekijk referenties