Gratis e-book met 5 ingrediënten voor een vrij en creatief leven

Ontdek hoe je creativiteit ontwikkelt en blijf op de hoogte met het crea-ZIN vol tips!

Training leren leren

Je ziet dat jouw tiener echt zijn best doet. Je ziet hem zwoegen op zijn huiswerk, leerwerk stampen en regelmatig overhoor je hem omdat je zo graag wil helpen maar je weet niet goed hoe. Toch zie je dat er weer onvoldoendes zijn gehaald terwijl hij zo zijn best heeft gedaan. Ondertussen pieker jij je suf hoe je jouw tiener kunt helpen. Je ziet hoe moedeloos hij ervan wordt en daar word je verdrietig van. Je vraagt je af of het leren wel lukt. Of ligt het aan de planning? Is er misschien iets anders aan de hand? Je hebt geen idee hoe je hem kunt bereiken. Regelmatig kun je de slaap niet vatten omdat het in je hoofd blijft malen hoe je hem kunt helpen.

Herken je dat

  • Jouw tiener veel tijd besteed aan huiswerk maken zonder het gewenste resultaat
  • Jouw tiener minder gemotiveerd voor school is omdat hij/zij regelmatig onvoldoendes haalt
  • Jouw tiener hierdoor vastloopt op school en steeds vaker met tegenzin huiswerk gaat maken

Hoe zou het voor jou zijn

  • Als jouw tiener met minder stress huiswerk maakt
  • Als de schoolresultaten van jouw tiener verbeteren waardoor hij meer motivatie voor school heeft
  • Als jouw tiener met zelfvertrouwen huiswerk maakt omdat hij weet hoe hij moet leren

Dat is mogelijk met de training in leren leren (in coronatijd). Dit is een individueel traject van 10 lessen van 60 minuten. In overleg plannen we de bijeenkomsten in. In de eerste bijeenkomst gaan we onderzoeken hoe jouw kind precies leert en stellen we een plan van aanpak op. De volgende bijeenkomsten gaan we aan de slag met dit individueel plan. Jouw tiener leert wat leren is, hoe hij kan plannen, hoe leren verloopt en hoe hij zelf zijn leerproces kan vormgeven. Er wordt gewerkt met huiswerk van school zodat je kind het geleerde direct kan toepassen. Wekelijks ontvang je als ouder/verzorger een e-mail met daarin een kort verslag van de bijeenkomst.

Aan het eind van dit traject kan jouw tiener

  • Efficiënter plannen en leren waardoor hij weer overzicht heeft op zijn schoolwerk zodat hij meer tijd heeft voor niet-schoolse activiteiten
  • Verschillende leerstrategieën gebruiken waardoor leren effectiever wordt zodat hij betere schoolresultaten behaalt
  • Zelfstandig op de juiste manier leren waardoor hij meer zelfvertrouwen krijgt zodat hij weer motivatie heeft om te leren, nu en in de toekomst

Ik wil vrijblijvend kennismaken!

Investering

De investering voor deze training is 397 euro. Dag en tijd bepalen we in overleg. Liever in delen betalen? De investering is dan 2 keer 200,- euro.

Ik wil vrijblijvend kennismaken!

Veel gestelde vragen

Is dit programma ook als groepstraining te volgen?

Nog niet. Wel kun je als alternatief kiezen voor huiswerkbegeleiding, waar ook aandacht wordt besteed aan leren leren. Bij huiswerkbegeleiding staat het maken van huiswerk meer centraal en kunnen er vragen worden gesteld over de leerstof. De leervaardigheden worden wel benoemd en aangereikt maar minder intensief getraind dan in het individuele traject.

Klik hier voor meer informatie over huiswerkbegeleiding.

Mijn tiener heeft al een training leren leren gevolgd en toch vallen de resultaten tegen. Wat is dan de meerwaarde van deze training?

Heeft jouw tiener een training leren leren gevolgd of een training studievaardigheden? Dat zijn twee verschillende trainingen. Studievaardigheden hebben deels met leervaardigheden te maken maar tijdens een training studievaardigheden worden de leerstrategieën niet getraind. Tijdens deze training wordt er daadwerkelijk getraind. Dus niet alleen de theorie, maar vooral ook hoe de theorie in de praktijk moet worden toegepast. Veel trainingen leren leren bieden theoretische kennis aan, die je overigens ook op het internet kunt vinden.

Laten we kennismaken!